Nieuws

Op woensdag 28 september werd bij SciMingo vzw de halve finale van de Vlaamse PhD Cup betwist. Acht onderzoekers sleepten een finaleticket in de wacht. Ontdek de 8 finalisten.

Nieuws

De 16 geselecteerde wetenschappers voor de Vlaamse PhD Cup 2022 zijn bekend. Ontdek de nieuwe lichting hier.

Nieuws

Op vrijdag 8 juli verstreek de deadline van de Vlaamse PhD Cup 2022. 60 kandidaten -met een recordaantal van 41 vrouwen- doen dit jaar een gooi naar de PhD Cup-trofee. Een tienkoppige jury beoordeelt de komende twee maanden alle dossiers om op 22 augustus 16 deelnemers te selecteren.   

Artikel

Alle kandidaatsdossiers voor de Vlaamse PhD Cup 2022 zijn binnen. Ontdek hier de 60 kandidaten en de intrigerende titels van hun gepopulariseerde inzendingen.

Nieuws

Hoe vat je jarenlang wetenschappelijk onderzoek helder samen? SciMingo gaat via de jaarlijkse Vlaamse PhD Cup op zoek naar doctors die hun onderzoek met de wereld willen delen. 

Nieuws

Koen Wauters, wetenschapsjournalist bij VRT NWS, is de ambassadeur van de Vlaamse PhD Cup. Promoveerde je in de voorbije twee jaren tot doctor? Dan daagt hij jou uit om met jouw onderzoek naar buiten te komen.

Tien tips voor je populariserend artikel
Tips

Wie wil deelnemen aan de Vlaamse PhD Cup wacht bij de inschrijving al meteen een stevige uitdaging: leg je onderzoek uit in een populariserend artikel dat als het ware meteen op de website van EOS kan verschijnen. PhD Cup-coach Ann De Ron zet je op weg met deze tien tips.

Nieuws

Wie de Vlaamse PhD Cup wint, mag een videocollege geven aan de Universiteit van Vlaanderen. Zo staat PhD Cup-2021 winnaar Sofie Claerhout op 12 mei het UvVL-podium voor haar college. Jij kan die opname bijwonen!

Nieuws

Op 3, 4 en 5 juni vindt met Nerdland Festival het grootste openlucht wetenschapsfestival van België plaats. Op het straffe programma vinden we 4 PhD Cup-deelnemers terug. Gaat dat zien!

Artikel

Voor de publieksprijs van de Vlaamse PhD Cup werden liefst 4.330 stemmen uitgebracht. Sofie Claerhout wist 1.481 stemmen te verzamelen en sleepte zo met een ruime voorsprong de publieksprijs in de wacht.

Nieuws

We vroegen cartoonist Arnulf om het werk van de 8 PhD Cup-finalisten even samen te vatten in een cartoon. Bekijk de humoristische reeks hier.

Nieuws

Biomedisch wetenschapper Sofie Claerhout (KU Leuven) heeft de Vlaamse PhD Cup gewonnen. Zij onderzocht in haar doctoraat het mannelijke Y-chromosoom en hoe dat kan helpen bij DNA-onderzoek in moordzaken.  

Artikel

Volg de finale van de Vlaamse PhD Cup op 11 oktober hier via een livestream. De stream start om 19.00u

Nieuws

Welke finalist verdient de Vlaamse PhD Cup? Naast de prijs van de jury, is er ook een publieksprijs. Breng jouw stem uit en bepaal zo wie de publiekswinnaar wordt.

Artikel

In de finale van de Vlaamse PhD Cup is er slechts plaats voor 8 onderzoekers. Maar ook het toponderzoek van onze andere 8 kandidaten verdient uw aandacht.