74 kandidaten voor eerste PhD Cup

Nieuws

Op 30 juni verstreek de deadline voor deelname aan de allereerste editie van de Vlaamse PhD Cup: 74 gedoctoreerden stuurden een kandidaatsdossier in. De jury wacht nu de moeilijke taak om 16 deelnemers te selecteren. 

De kern van je jarenlange doctoraatsonderzoek uit de doeken doen in een verhelderende en boeiende presentatie van slechts drie minuten – en dat voor een live publiek én de camera’s van Canvas.be. Ziedaar de zware uitdaging bij de Vlaamse PhD Cup. Die opgave schrikt Vlaamse doctors duidelijk niet af: liefst 74 PhDs schreven zich in voor de allereerste editie. (Bekijk de lijst hier).

Een 13-koppige jury bestaande uit gerenommeerde academici, journalisten en organisator Scriptie vzw wacht de moeilijke taak om uit die vele kandidaten 16 onderzoekers te selecteren die aan de eigenlijke wedstrijd kunnen deelnemen. Midden augustus maakt de jury haar keuzes bekend. De geselecteerden mogen zich begin september opmaken voor een vierdaagse mediaschool met training van o.a. Ivan De Vadder, Wim De Vilder, The Floor is Yours en Fishgrowfeet. De 8 beste kandidaten stoten vervolgens door naar de finale (woensdagavond 28 september in het Paleis der Academiën) die live te volgen zal zijn op canvas.be

Infografiek Vlaamse PhD Cup 2016